Niech będzie zdrowe smaczne i z całą masą dobrej energii na cały rok 2017. Ciasto czekoladowe, lekko piernikowe, bez mąki i cukru, za to z całą masą migdałów, dobrego miodu spadziowego, odrobiną cynamonu i kardamonu. Tak, żeby się chciało, żeby było energetycznie, aromatycznie i smacznie.

Ciasto piernikowo-czekaoladowe bez mąki i cukru.
250 gram zmielonych na mąkę migdałów
4 jajka
4 spore łyżki miodu spadziowego
2 małe marchewki
pół tabliczki gorzkiej czekolady
100 gram masła
kardamon i odrobina cynamonu
pół łyżeczki sody oczyszczonej
Suche składniki mieszkamy z tartą na drobno marchewką. Ubijamy pianę z białek i łączymy z utartymi żółtkami. Wszystko mieszamy i pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Niech będzie smacznie przy kolacji sylwestrowej, w Nowy Rok i w całym 2017!!!