New Year’s Menu

Niech będzie zdrowe smaczne i z całą masą dobrej energii na cały rok 2017. Ciasto czekoladowe, lekko piernikowe, bez mąki i cukru, za to z całą masą migdałów, dobrego miodu spadziowego, odrobiną cynamonu i kardamonu. Tak, żeby się chciało, żeby było energetycznie, aromatycznie i smacznie.

Ciasto piernikowo, czekoladowe.
Ciasto piernikowo, czekoladowe.

 

Ciasto piernikowo-czekaoladowe bez mąki i cukru.

250 gram zmielonych na mąkę migdałów

4 jajka

4 spore łyżki miodu spadziowego

2 małe marchewki

pół tabliczki gorzkiej czekolady

100 gram masła

kardamon i odrobina cynamonu

pół łyżeczki sody oczyszczonej

Suche składniki mieszkamy z tartą na drobno marchewką. Ubijamy pianę z białek i łączymy z utartymi żółtkami. Wszystko mieszamy i pieczemy 45 minut w 180 stopniach.

Niech będzie smacznie przy kolacji sylwestrowej, w Nowy Rok i w całym 2017!!!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s